Niusy » Przepisy kulinarne » Żabie udka z kurkami

Żabie udka z kurkami

Dodał: Baśka

 

Foto - gotowe danie

Składniki:

140 g żabich udek
60 g kurek
2 łyżki masła do ślimaków (jeśli się go nie ma, to mieszamy masełko z natką pietruszki, zgniecionym czosnkiem i dodajemy trochę drobno pokrojonej szalotki)
1 łyżka octu winnego
1 łyżka śmietany
1 pęczek zielonej pietruszki
sól
pieprz



Przygotowanie:
1) Wrzucamy pęczek pietruszki do gotującej, posolonej wody. Gotujemy gdzieś ok. 5 minut.
2) Wyciągamy, studzimy i miksujemy, powinniśmy otrzymać takie purée.
3) Teraz przygotowujemy kurki – na łyżeczce masła podsmażamy, solimy je i pieprzymy.
4) Na maśle do ślimaków podsmażamy teraz żabie udka, dodajemy kurki (wraz z puszczonym przez nie sokiem), śmietanę, ocet i doprawiamy do smaku.
5) Na talerzu nakładamy trochę pietruszkowego purée, żabie udka i oczywiście kurki!
Smacznego! Do odważnych świat należy! ;)

Przepis przysłała Gabi







 
Komentarzy (0) | 31.07.2007 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.