Niusy » Przepisy kulinarne » Borowik smażony na miodzie z orzechami

Borowik smażony na miodzie z orzechami

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 
Galeria foto - przepisGaleria foto
Wyciągnąć borowiki z zamrażarki. Przygotować składniki: borowiki, migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, miód. Borowiki po rozmrożeniu .   Na rozgrzane masło dodać: grzyby, migdały i orzechy, smażyć 5 minut. Skarmelizować  miód.   Połączyć miód ze smażonymi składnikami. Dodać łyżkę octu winnego. Całość poddusić. Efekt końcowy .


Przypis znalazłam w broszurce "Grzyby  dania i przetwory"  opracowanej przez Teresę Nowak. Przepis ten bardzo mnie zaintrygował, chciałam też  (w ramach eksperymentu)  wprowadzicie do rodzinnego menu wigilijnego coś nowego. Jednak ten nowy smak nie przypadł nam do gustu,  jest dla nas za słodki. Doszliśmy wspólnie do wniosku, że smaczniejsze są borowiki na maśle z solą i pieprzem. Jeżeli ktoś lubi słodkie danie to może spróbować. Smacznego!!!
Ela
 
Komentarzy (4) | 25.12.2008 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.