Niusy » Przepisy kulinarne » Rolady cielęce z grzybami

Rolady cielęce z grzybami

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

Składniki:
4 cienkie sznycle cielęce, pieprz,150 g świeżych grzybów, 2 jaja
100 g posiekanej szynki wędzonej
30 g masła
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
60 g tłuszczu



Wykonanie:
Grzyby oczyścić, umyć, posiekać, razem ż wędzoną szynką i zieloną pietruszką poddusić na maśle, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić do wystygnięcia. Dodać jaja i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć równomiernie na sznycle, zrolować je i obwiązać nitką. Smażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem na stół zdjąć nici.

Autor: Robert źródło: www.wedlinydomowe.pl/...

Źródła:
www.wedlinydomowe.pl

 
Komentarzy (0) | 16.02.2009 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.