Niusy » Przepisy kulinarne » Danie z czernidłaków

Danie z czernidłaków

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

Grzybki o których mowa w przepisieSkładniki: Na danie na 2 osoby:
8 czernidłaków
8 plastrów szynki (wędzonej lub zwykłej)
50 g masła
1 zgnieciony ząbek czosnku
5 łyżeczek bułki tartej
4 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki
pieprz, sól



Przygotowanie :
1) Trzony czernidłaków odcinamy, zostawiamy tylko kapelusze.
2) Robimy farsz z masła, bułki tartej, czosnku i pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i następnie wkładamy do kapeluszy.
3) Tak nafaszerowane kapelusze zawijamy w plastry szynki; robimy "papiloty" z papieru aluminiowego i każdy kapelusz osobno do nich wkładamy; następnie wkładamy do jakiejś foremki i wsadzamy do nagrzanego piekarnika - termostat 5 (ok.150°C) na 30 minut.
Smacznego.  Przepis Podała Gabi

 

 

 
Komentarzy (5) | 18.03.2009 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.