Niusy » Przepisy kulinarne » Panierowany ser pleśniowy z żurawiną.

Panierowany ser pleśniowy z żurawiną.

Dodał: Rafał

 

Zobacz więcej

Składniki:
- ser pleśniowy (cały);
- żurawina;
- jajko, mąka, bułka tarta - do panierki;
- olej do smażenia;
- sól i pieprz - do doprawienia panierki;

 

 



Serek panierujemy dwukrotnie (żeby nic ze środka nie wypłynęło), mąka, jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta.

Panierowanie

Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor, wyjmujemy i odsączamy nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z żurawiną i lampką półwytrawnego białego wina (polecam białe, kalifornijskie Carlo Rossi).

Gotowe danie

Smacznego :)


 
Komentarzy (3) | 24.01.2010 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.