Niusy » Przepisy kulinarne » Grzybki w cieśnie francuskim

Grzybki w cieśnie francuskim

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

Galeria foto
Dziś polecam coś co może być świetną dodatkiem do Bożonarodzeniowego lub Noworocznego stołu.
Danie bardzo proste i szybkie do zrobienia. Kupujemy gotowe ciasto francuskie zrolowane. (możemy też samemu zrobić jak ktoś lubi) kroimy na kwadraty to ciasto. Na środek dajemy taki farsz jak dajemy np do uszek wigilijnych. Sklejamy i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (180 C) na 15 minut. Wyciągamy i na stół. Smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego :)



Na koniec  jedna uwaga żeby ciato nie rozklejało nam się przy pieczeniu zawsze przekuwamy w miejscu gdzie jest farsz widelcem.

 
Komentarzy (0) | 25.12.2011 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.