Niusy » Przepisy kulinarne » Jajka faszerowane na różne sposoby

Jajka faszerowane na różne sposoby

Dodał: Ania

 

Jajka faszerowane żółtym serem
4 jajka na twardo
2 łyżki startego żółtego sera
2 łyżeczki majonezu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
W tym przypadku oszczędnie z solą, bo można przesolić. Ser sam w sobie jest słony.

 

 



 

Jajka przecinamy na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, odpowiednio rozdrobnionym składnikiem uzupełniającym w postaci kurczaka, startego sera żółtego, pieczarek itp. oraz solą i pieprzem. Baza zawsze ta sama. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka. Dekorujemy dowolnie.


Jajka faszerowane szynką

4 jajka na twardo
2 grubsze plastry szynki
2 łyżeczki majonezu
świeżo zmielony czarny pieprz

Można też:

Jajka faszerowane łososiem

4 jajka na twardo
2 łyżki wędzonego łososia lub łososia z brzuszków
2 łyżeczki majonezu
świeżo zmielony czarny pieprz

Jajka faszerowane tuńczykiem

4 jajka na twardo
1/4 puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
2 łyżeczki majonezu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Jajka faszerowane pieczonym kurczakiem

4 jajka na twardo
1/3 upieczonej piersi z kurczaka
2 łyżeczki majonezu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Jajka faszerowane pieczarkami

4 jajka na twardo
3 średnie pieczarki
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka masła
sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 
Komentarzy (0) | 17.04.2012 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.